Τέμπη: Εξι μήνες μετά το έγκλημα διοργανώνουν γιορτή…

Date:

Οργή. Μόνο οργή και αγανάκτηση! Για τους νεκρούς. Θύματα ενός εγκλήματος που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός κρατικού μηχανισμού που άφησε στην τύχη του, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, για το γεγονός ότι έξι μόλις μήνες από το τραγικό συμβάν των Τεμπών, διοργανώνετε εορτασμός για την επέτειο ίδρυσης και λειτουργίας της εν λόγω γραμμής”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28-2-2023.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος, αναφέρει:

Εμείς οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που διαπράχθηκε στις 28/2/23, με τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη διοργάνωση τέτοιων επετειακών εκδηλώσεων.

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, για το γεγονός ότι έξι μόλις μήνες από το τραγικό συμβάν των Τεμπών, διοργανώνεται εορτασμός για την επέτειο ίδρυσης και λειτουργίας της εν λόγω γραμμής.

Είναι μομφή και όνειδος για τα αθώα θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο, κάνοντας μια διαδρομή στην πιο πολυσύχναστη γραμμή του τρένου, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που, εξαιτίας και μόνο των πολλών δρομολογίων της γραμμής, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επιβαίνοντες.

Ζητάμε να σταματήσει κάθε ενέργεια, που δίνει εορταστικό χαρακτήρα σε ένα μέσο μεταφοράς που στέρησε τη ζωή στους δικούς μας ανθρώπους, μας βύθισε σε πένθος για όλη μας τη ζωή, και κυρίως επειδή, έξι μήνες μετά το έγκλημα τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο παραμένουν και κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί άλλη τραγωδία.

Θεσσαλονίκη 4-9-2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28-2-2023

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...