Μαγνησία – Κακοκαιρία: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και τεράστιες καταστροφές

Date:

Για πολλοστή φορά ο λαός πληρώνει το τίμημα της απουσίας και της ανικανότητας του κράτους. Μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες βρήκε τη χώρα αθωράκιστη, πνίγοντας κάτω από την λάσπη την Θεσσαλία και όχι μόνο.

Η Μαγνησία μετράει ήδη έναν νεκρό και ένας αγνοούμενο. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στον Βόλο και στο Πήλιο, αυτοκίνητα έχουν θαφτεί κάτω από την λάσπη ή έχουν καταλήξει στη Θάλασσα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει ξεχειλίσει, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην πόλη. Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος είχε ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών και απεύθυνε έκκληση στην Πυροσβεστική.

Η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικές αρχές, όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, προσπαθούν να πετάξουν από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη και αποδίδουν τις καταστροφές στην «ένταση των φαινομένων» και στην κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα, το μόνο σχέδιο που έχουν για να προστατευτεί ο λαός είναι το «μένουμε σπίτι» και η αποστολή μηνυμάτων στο «112».

Στον Βόλο, στο Πήλιο και στην Σκιάθο, με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.

Σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του κέντρου του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει η σταθερή τηλεφωνία.

Στο νοσοκομείο του Βόλου πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει νερά στα υπόγεια πάρκινγκ όπου βρίσκονται οι αποθήκες υλικών και τα μαγειρεία,. χωρίς, ωστόσο, να έχουν προκληθεί ζημιές σε υλικά. Πλημμύρισε, επίσης, το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση φαρμάκων χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα 18 θεραπείες οι οποίες θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, με εφεδρικό μηχάνημα.

Κλειστές είναι οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Νεκρός ένας κτηνοτρόφος

Ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του στον Βόλο. O άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση του νερού, την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο μαντρί που είχε τα πρόβατα.

Ένας άλλος άνδρας αγνοείται. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον γιο του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο γιος του κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή.

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο Πήλιο και στην Σκιάθο. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου πλημμύρισαν τα παραλιακά χωριά και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Στο Πήλιο και στις Σποράδες βρίσκονται πολλοί τουρίστες που ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Χωρίς λεωφορεία και τρένα ο Βόλος

Από το πρωί της Τρίτης έχουν διακοπεί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Σκιάθο 

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.

Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς υπάρχουν κατολισθήσεις.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...