Ισπανία: Νεκροί τέσσερις άνθρωποι που χτυπήθηκαν από τρένο

Date:

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν χτυπήθηκαν από τρένο καθώς περνούσαν σιδηροτροχιές σε σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση στην Καταλονία (βορειοανατολικά), ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Το δυστύχημα έγινε στις 20:22 [τοπική ώρα· 21:22 ώρα Ελλάδας], όταν ομάδα επτά ανθρώπων προσπάθησε να περάσει σιδηροτροχιές στο Μουντμελό, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Καταλονίας μέσω X (του πρώην Twitter).

Ισπανικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι σε μικρή απόσταση οργανωνόταν φεστιβάλ μουσικής χθες, παραμονή αργίας στην Καταλονία.

«Αναζητήσαμε άλλα πιθανά θύματα γύρω από το τρένο. Δεν βρήκαμε και μεταφέραμε τους τραυματίες σε ασθενοφόρο», ανέφερε η πυροσβεστική της περιφέρειας μέσω X.

Η υπουργός Μεταφορών Ρακέλ Σάντσεθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Πέρε Αραγκουνές, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στην Καταλονία, δήλωσε «συγκλονισμένος» για την τραγωδία.

Η αστυνομία «διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος» πρόσθεσε.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΕΦΚΑ: Κατά 25% μικρότερος ο μέσος μισθός σε σχέση με το 2009

Δεκαεφτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της προηγούμενης κρίσης, και...

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του...

Δίκη για έγκλημα Τεμπών: «Ένα από τα συστήματα ασφαλείας να λειτουργούσε, η κόρη μου θα ζούσε»

Με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται σήμερα...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινά εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» μετά από καπνούς

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του...