ΠΕΜΕΝ: Κάλεσμα στους ναυτεργάτες για την απεργία της Τετάρτης

Date:

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στους καταπέλτες των πλοίων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, απαιτώντας να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο πλοίο «Blue Horizon», να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των εμπλεκομένων μελών του πληρώματος και ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες απευθύνει η ΠΕΜΕΝ.

Tο ΔΣ της ΠΕΜΕΝ συνεδρίασε τη Δευτέρα και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα που συντελέστηκε στο καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon», με τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών στην Θεσσαλία, με τις εικόνες να συγκλονίζουν, από τα βυθισμένα χωριά στα λασπόνερα, με νεκρούς και αγνοούμενους, με ανθρώπους εγκαταλελειμμένους στις ταράτσες και με κατεστραμμένο το βιος τους.

Καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που για άλλη μια φορά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταθέτει την ανυπαρξία των υποδομών στην «κακιά ώρα», την «κλιματική αλλαγή», σε «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα».

«Σήμερα η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, χτες η Μάνδρα, η Αθήνα, η Εύβοια, πάντα στο ίδιο έργο θεατές με τον λαό να πνίγεται ή να καίγεται ή να καταστρέφεται, επειδή στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, δεν περιλαμβάνονται οι αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές υποδομές. Αποτελεί πρόκληση για τον κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, που δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, απέναντι στην ακρίβεια, την ανεργία, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την απλήρωτη υπερωρία, να έρχεται η κυβέρνηση με νομοσχέδιο, να νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, την εργοδοτική τρομοκρατία. Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο τερατούργημα», τονίζει η ΠΕΜΕΝ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν άμεσα μετά την απεργία στις 13 Σεπτέμβρη να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ, καθορίζοντας πολύμορφες και απεργιακές κινητοποιήσεις».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...