Απεργία: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ

Date:

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι φορείς και τα σωματεία που προχωρούν σε 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείο Εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή.

Χειρόφρενο τραβούν και τα ΜΜΜ με τους εργαζόμενους να μετέχουν δυναμικά εκφράζοντας την αντίθεση τους στον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις για τα ΜΜΜ – το μετρό, το τραμ, τον ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Στάση εργασίας στα Τρόλεϊ

Στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Τι γίνεται με τα λεωφορεία

Αν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν ανακοινώσει στάση εργασίας εδώ και μέρες, ωστόσο, κρίθηκε παράνομη και το πρωί της Πέμπτης τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά στους δρόμους της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν έκτακτη ανακοίνωση ενημερώνοντας το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας, σημειώνοντας παράλληλα: «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει»

24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ 

Απόφαση συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία έλαβαν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), με βάση την απόφαση για απεργία που έλαβε το ΕΚΑ.

Εξάλλου με την ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...