Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Date:

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σε πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ απολογήθηκε νωρίτερα, στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών και στη συνέχεια αποχώρησε με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σύμφωνα με το larissanet.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος, διώκεται επίσης και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς ήταν στην επιτροπή που άναψε το «πράσινο φως» για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση και ενώ δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο που είχε θέσει ο ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.

Μετά και τη σημερινή απολογία, κλείνει ένας κύκλος που αφορούσε την εξέταση στελεχών του ΟΣΕ και το ρόλο τους στα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διερεύνηση τυχών ευθυνών από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στο σκέλος της υλοποίησης της σύμβασης «717» που αφορούσε την τοποθέτηση συστημάτων για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Συστήματα τα οποία σύμφωνα και με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που εμπεριέχονται στη δικογραφία, δεν υπήρχαν το βράδυ της τραγωδίας.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...