Υπ. Μεταφορών: Αυξάνεται η χρηματοδότηση του ΟΣΕ από το Δημόσιο

Date:

Με διοικητική πράξη της Ε.Ε. αποσύρεται η σχετική προσφυγή, που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2023 κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και διευκολύνεται έτσι η χρηματοδότηση του ΟΣΕ από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα, επιταχύνεται η οικονομική ενίσχυση του σιδηροδρόμου και με αύξηση της επιδότησης από τα 45 στα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , «το τοπίο για τη χρηματοδότηση του ΟΣΕ ξεκαθαρίζει, καθώς με την εν λόγω ευρωπαϊκή διοικητική πράξη, αίρονται τα νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία είχαν υπογράψει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης. Επιπλέον, προβλέπονται εξειδικευμένοι τεχνικοί δείκτες για την ποιοτική παρακολούθηση του έργου του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, που αφορούν την ορθή λειτουργία και συντήρηση του σιδηροδρόμου».

Τέλος, με την εν λόγω διοικητική πράξη της ΕΕ, «επιβεβαιώνεται η ορθή προσαρμογή της συμβατικής σχέσης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΣΕ Α.Ε. στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, με πλήρη συμμόρφωση στα θεσμικά μέτρα χρηματοδότησης που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το ενωσιακό ρυθμιστικό πλαίσιο» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι μισθωτοί έχουν 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών...

Τέμπη: Νέα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων

Νέα επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων κατέθεσαν στον εφέτη - ειδικό ανακριτή...

ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της...