«Έφυγε» ο αγωνιστής Διαμαντής Μαυροδόγλου

Date:

«Έφυγε» ο αγωνιστής Διαμαντής Μαυροδόγλου

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 9/11 στις 4 μ.μ. στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» αποχαιρετά με θλίψη τον συνεπή  λαϊκό αγωνιστή και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά το σύντροφο αγωνιστή του εργατικού – λαϊκού κινήματος Διαμαντή (Τάκη) Μαυροδόγλου.

Υποκλίνεται και σκύβει ευλαβικά το κεφάλι στη μνήμη του για την απαράμιλλη αγωνιστική του  προσφορά στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έδωσε και τίμησε με συνέπεια σε όλη του τη ζωή κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα, που, όπως ο ίδιος συχνά – πυκνά τόνιζε «ο αγώνας δεν δίνει σύνταξη».

Η  αταλάντευτη και συνεπής στάση του στα ιδανικά της εργατικής τάξης σε όλη του την αγωνιστική διαδρομή από όπου τον έταξε το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και μια στάση ζωής για όλους τους εκμεταλλευόμενους και  αδικημένους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που έρχεται σήμερα να ζήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες, που της επιφυλάσσει το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Ο Διαμαντής (Τάκης) Μαυροδόγλου έφυγε πλήρης ημερών. Υπηρέτησε το λαϊκό κίνημα από τις θέσεις του απλού αγωνιστή, του μαχητή του ΕΛΑΣ εναντίον του κατακτητή στη γερμανική κατοχή, στους αγώνες του εργατικού κινήματος για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, από την θέση του προέδρου του συνδικάτου οικοδόμων, από την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αλλά και σαν εκλεγμένος βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ  εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του Ζαφείρη και Δώρα και στα τρία του εγγόνια και δίνει υπόσχεση ότι θα ακολουθήσει αταλάντευτα τον αγωνιστικό του δρόμο, συνεχίζοντας τη δράση για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Διαμαντή Μαυροδόγλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9/11 στις 4 μ.μ. στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Για την
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...