Προκλητική δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη: «Ποιος ενδιαφέρεται για την εξεταστική για τα Τέμπη»;

Date:

Σε μια προκλητική, πρωτοφανή και προσβλητική δήλωση για την μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ως πράγματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα την εξεταστική επιτροπή για τους νεκρούς των Τεμπών και την προανακριτική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής των κομμάτων, είδαμε το ΠΑΣΟΚ να θέλει να καταθέσει προανακριτική, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να βάλει και πρόσωπα για την τραγωδία των Τεμπών. Θα συμφωνούσε δεν ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι δεν θα είχε αντίρρηση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπρίτζης. Ξαφνικά το ΚΚΕ κάνει έναν δικό του χειρισμό και καταθέτει πρόταση για εξεταστική από το 1997. Πως βλέπετε να πηγαίνει αυτή η ιστορία και να δούμε τι έχουμε εξακριβώσει κλπ».

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά την γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη. Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια. Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στο real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα».

Ουσιαστικά ο υπουργός έβαλε με έναν πρωτοφανή τρόπο ζητήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια στην ίδια εξίσωση με μία εθνική τραγωδία λες και είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Ίσως, βέβαια, και να είναι στην λογική της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Εξάλλου πρόκειται για μια κυβέρνηση που επιχείρησε με κάθε τρόπο να «θάψει» τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για την τραγωδία στα Τέμπη. Αυτός ο υπουργός λοιπόν που σήμερα κάνει αυτή την προκλητική εξίσωση, είναι ο ίδιος που λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγκλημα στα Τέμπη πόζαρε «συντετριμμένος» μαζί με τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Ωστόσο πλέον – και αφού τελείωσε η παράσταση της κυβέρνησης – ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι δεν αφορά κανέναν η εξεταστική επιτροπή για τους νεκρούς των Τεμπών…

Αιδώς κ. Γεωργιάδη!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...