Οι συνταξιούχοι της Αττικής στον δρόμο του αγώνα με συλλαλητήριο και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών

Date:

Οι συνταξιούχοι της Αττικής στον δρόμο του αγώνα με συλλαλητήριο και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών

Με πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε, σήμερα, Τρίτη 14/11/2023, το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για την Αττική. Με συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» οι συνταξιούχοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους ενάντια σε όσα τους μαυρίζουν τη ζωή και πορεύθηκαν από την πλ. Εθνικής Αντίστασης στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί κατήγγειλαν ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη στάση του υπουργείου, καθώς δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος για να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Οι συνταξιούχοι βγήκαν και πάλι στον δρόμο ενάντια στις διαχρονικές περικοπές, καθώς όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, «όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν τη ζωή μας».

Τα μέλη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έδωσαν δυναμικό παρόν συγκεντρωμένοι γύρω από το δικό τους πανό.

Στο συλλαλητήριο, που προηγήθηκε, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι συνταξιούχοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, χρόνια προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ , ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος, μεταξύ άλλων , σημείωσε πως «είμαστε στον δρόμο γιατί έχουμε προβλήματα που μας φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ερμόλαος Λινάρδος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Αναγνώστης Μουμτζής, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών.

Οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το αγωνιστικό  ραντεβού τους, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 12 μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...