Αδ. Γεωργιάδης: Ανοιξε «παράθυρο» νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Date:

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πάνω από τα 67 χρόνια που είναι σήμερα προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του, ο Αδ. Γεωργιάδης, άνοιξε «παράθυρο» για νέες μελλοντικές νομοθετικές παρεμβάσεις σημειώνοντας ότι σήμερα δεν υφίσταται θέμα αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά αυτά «θα επανεξεταστούν με τα νέα δεδομένα το 2027», όπως προβλέπεται και από τον νόμο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε το 2010.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, ότι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης «κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχουμε καμία αμφιβολία», ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται η νέα αύξηση των ορίων τα οποία ήδη έχουν πάει «στον θεό»…

Μια αύξηση η οποία θα έχει και την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ καθώς ο νόμος που συνέδεσε τα όρια ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και που περιγράφει και τον μηχανισμό επανυπολογισμού ανά τριετία είναι ο νόμος 3863/2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι μισθωτοί έχουν 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών...

Τέμπη: Νέα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων

Νέα επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων κατέθεσαν στον εφέτη - ειδικό ανακριτή...

ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της...