Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις

Date:

Στον δρόμο του αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι συνταξιούχοι της Κρήτης με μαζική παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά. Αρχικά, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης και έπειτα προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας.

Με πανό, συνθήματα και ομιλίες ανάδειξαν τα προβλήματα αλλά και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, διαμηνύοντας ότι δεν θα σταματήσουν και ότι η κυβέρνηση θα τους βρει μπροστά της.

«Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», φώναζαν οι συνταξιούχοι. Παράλληλα κυριάρχησε και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στη συγκέντρωση, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν για να κατακτήσουν τα δεδουλευμένα τους. Όπως τόνισε, δεν ανέχονται άλλο τα ψέματα και τις μισές αλήθειες. Αγωνιζόμαστε, συνέχισε γιατί έχουμε μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τα ψέματα και τις μισές αλήθειες, όλα εκείνα που μας έκοψαν να τα εμφανίζουν ως τελειωμένα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να βλέπουμε την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, καθημερινά να παίρνουν κεφάλι και εμείς να παίρνουμε τις μισές συντάξεις, να έχουμε μειωμένα δικαιώματα και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας ανάγκες, επεσήμανε ο Δ. Κουμπούρης.

Ας σταματήσουν να λένε πως θα πάρουμε αυξήσεις. Ας μας πουν, πως μπορούν 620.000 περίπου συνάδελφοί μας που παίρνουν μέχρι 500 ευρώ το μήνα, πως μπορεί να βγει ο μήνας, πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στα οξυμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, αλλά και την διάθεσή τους να παλέψουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Βολακάκης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, ο Χαράλαμπος Σφακιανάκης, πρόεδρος ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ, Ν. Ρεθύμνου και ο Γιώργος Λενακάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο εγείρει ερωτήματα για τον αριθμό των επιβατών

Ερωτήματα εγείρει διάλογος που είχαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο...