Εξεταστική για Τέμπη: Έκλεισε ο κατάλογος των μαρτύρων με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Date:

Για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 με την κατάθεση των πρώην υπουργών Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη και Δημήτρη Ρέππα, ανανέωσαν το ραντεβού τους τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την κατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου την τελευταία 25ετία.

Στη σημερινή συνεδρίαση, την τελευταία για φέτος, με ψήφους 16 υπέρ έναντι 12 κατά και
τρεις απόντες, οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων που πρότεινε η ΝΔ, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αποκλεισμό σημαντικών μαρτύρων που θα έριχναν φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εισηγητή του Βασίλη Κόκκαλη, κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για τον αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων, όπως οι κ.κ. Καστρινάκης και Τερεζάκης που χειρίστηκαν τα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ και συνδικαλιστής κ. Γενηδούνιας, ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος, η κ. Κολιοπούλου που ενέκρινε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη και ο κ. Τσαλίδης, ο οποίος το Νοέμβριο του 2019 υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας στο οποίο προβλεπόταν η υπογραφή σύμβασης για το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας.

«Για πολιτική ιδιοτέλεια και καταστάσεις από τις οποίες προοιωνίζονται βήματα συγκάλυψης», έκανε λόγο και η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Νίκος Κούρεντας, ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε ότι η περίοδος των μνημονίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ειδικά στον τομέα της συντήρησης.

Πηγή: athina984.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...