Τέλη κυκλοφορίας: Δόθηκε παράταση για την πληρωμή τους

Date:

Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου δόθηκε τελικά για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2024.

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου, δίνοντας δίμηνη παράταση.

Παράλληλα προανήγγειλε ένα νέο σύστημα υπολογισμού των προστίμων για τις εκπρόθεσμες καταβολές των τελών κυκλοφορίας. Ενώ μέχρι τώρα υπάρχει προσαύξηση 100% και με μία ημέρα καθυστέρησης, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, από εδώ και πέρα θα γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με τις ημέρες καθυστέρησης.

Τρόπος εκτύπωσης και πληρωμής

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα και επιλέγετε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε  «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISNET. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα :

  • μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ.
  • πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε.
  • πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Με απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα

Υψώνοντας την σημαία των διεκδικήσεων και με το βλέμμα...

Σενάρια για νέα διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πλήρη διακοπή της...

Χωρίς τρένα και Προαστιακό σήμερα Πρωτομαγιά – Πώς θα λειτουργήσουν τα άλλα μέσα μεταφοράς

Σήμερα Πρωτομαγιά, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο...

Ανακοίνωση του πλειοψηφούντα Συμβούλου Σωτήρη Ραυτόπουλου για τα αποτελέσματα των εκλογών (Απρίλη 2026) στην «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ανακοίνωση του πλειοψηφούντα Συμβούλου Σωτήρη Ραυτόπουλου για τα αποτελέσματα...