Λουκέτο βάζει η εταιρεία τρένων υψηλής ταχύτητας Hyperloop One

Date:

Η Hyperloop One, η εταιρεία που ήθελε να φέρει επανάσταση στη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της και εκποιεί τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία της. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Hyperloop One θα απολύσει το υπόλοιπο προσωπικό της μέχρι το τέλος του έτους.

Η Hyperloop One υποσχόταν μια νέα εποχή στα ταξίδια με τρένα που βασίζονται στην τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης (maglev). Αυτό θα μείωνε την τριβή και την αντίσταση του αέρα, επιτρέποντας στο τρένο να ταξιδεύει με ταχύτητες που θα έφταναν τα 1.127 χλμ/ώρα. Θα ήταν επίσης να είναι ο πιο οικολογικός τρόπος μετακίνησης. Στόχος της εταιρείας, που βασίστηκε σε μια ιδέα του Ίλον Μασκ, ήταν να μειώσει σημαντικά τους χρόνους ταξιδιού από πόλη σε πόλη.

Παρόλο που η Hyperloop One κατασκεύασε κάποια πρωτότυπα τα οποία δοκίμασε στην έρημο της Νεβάδα, το έργο σταμάτησε με ορισμένους εμπειρογνώμονες να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τις μηχανικές προκλήσεις του, καθώς θα απαιτούσε την κατασκευή γιγαντιαίων σωλήνων σε όλη την ύπαιθρο και μέσα στις πόλεις. Είχε επίσης πρόβλημα με τις γωνίες – έτσι όλοι οι σωλήνες θα έπρεπε να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή.

Σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το 2020 δυο υπάλληλοι της εταιρείας ταξίδεψαν με το πειραματικό βαγόνι, το οποίο πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 172 χλμ/ ώρα κατά τη δοκιμαστική διαδρομή των 500 μέτρων. Ωστόσο, το 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί στη μεταφορά φορτίων και όχι ανθρώπων. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η εταιρεία απέλυσε 100 υπαλλήλους της, ενώ ακολούθησαν και άλλες περικοπές θέσεων εργασίας αργότερα μέσα στο έτος. Στο τέλος του 2022, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρείας, αποχώρησε και η Hyperloop One έχασε την υποστήριξη της Virgin.

Η εταιρεία είχε επίσης πληγεί από διάφορα σκάνδαλα όλα αυτά τα χρόνια, με έναν προηγούμενο διευθυντή της, τον Ζιγιαβουντίν Μαγκομέντοφ, να φυλακίζεται στη Ρωσία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Ένας άλλος επενδυτής, ο Σερβίν Πισεβάρ, αποχώρησε το 2017, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το τρένο hyperloop βασίστηκε σε μια ιδέα του Μασκ, ο οποίος επίσης αναπτύσσει παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιώντας υπόγειες σήραγγες.

ΠΗΓΗ: BBC

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...