Καλαμάτα: Νεκρός πιλότος εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε

Date:

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της 120 ΠΕΑ που συνετρίβη στην Καλαμάτα το πρωί της Τετάρτης (27/12). Πρόκειται για τον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος έπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, κοντά στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο επιβαίνοντες, αλλά τελικά στο αεροσκάφος ήταν μόνο ο 41χρονος Επισμηναγός, ο οποίος πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Το «Τ-2 Buckeye» είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι ίκαροι και οι νέοι ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Επανέρχεται στο προσκήνιο η σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Σφίγγα Βοιωτίας

Ο σχεδιασμός της χώρας για τα οδικά και σιδηροδρομικά...

Η μονοήμερη εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε Θήβα και Λειβαδιά (Φωτο)

Η μονοήμερη εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε Θήβα και Λειβαδιά...

ΠΑΜΕ: Ολοι την Πέμπτη στην Ισραηλινή Πρεσβεία για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους σε όλη την...

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη

Την πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για...