Τέμπη: Συνεχίζεται το δράμα οικογένειας – Ακόμα αγνοείται 23χρονη φοιτήτρια

Date:

Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να σηματοδοτήσει, τις αμέσως επόμενες ημέρες, την έρευνα που διεξάγει ο Εφέτη-Ανακριτής, Σωτ. Μπακαϊμης γύρω από τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ενώ στο μεταξύ η δικογραφία εμπλουτίζεται διαρκώς και με αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργούνται με εντολή του Ανακριτή, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και έτσι εκτιμάται πως ο Ιανουάριος θα αποτελέσει τον μήνα που θα δρομολογήσει εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται οι χημικές εξετάσεις στα ατομικά είδη επιβαινόντων στην επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train που φυλάσσονται ΕΛ.ΑΣ., απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας των ηλεκτράμαξών σε ερώτημα του Εφέτη – Ανακριτή, ενώ από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται απάντηση για το αν υπάρχει τρόπος ανάκτησης οπτικοακουστικού υλικού, τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από ενδιάμεσους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς για να απαντηθεί το ερώτημα περί του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Όπως επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δειγματοληψία εδάφους που έγινε στον τόπο της τραγωδίας, όσο και στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται – «σε καλή κατάσταση» όπως και ιδιώτες πραγματογνώμονες επισήμαναν σε δηλώσεις τους – τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Η νεότερη ωστόσο εξέλιξη αφορά στις εξετάσεις που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., εργαστήρια στα οποία αποστάλθηκε υλικό (υπολείμματα οστών, αντικείμενα) που συγκεντρώθηκε μετά από έρευνα που έγινε στο Κουλούρι Λάρισας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, του Εφέτη – Ανακριτή, της ΕΛ.ΑΣ., ιδιωτών τεχνικών συμβούλων και πολυμελούς ομάδας ιδιώτη πραγματογνώμονα που έκαναν «φύλλο και φτερό» τον χώρο με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσία στελεχών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας συνέλεξαν βιολογικό υλικό όπως και υπολείμματα οστών που βρέθηκαν στο κυλικείο, όπως και ορισμένα προσωπικά είδη των επιβαινόντων στο Κυλικείο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», η μέχρι τώρα έρευνα από το πρώτο υλικό που αποστάλθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέδωσε άλλα άτομα πέραν των ήδη ταυτοποιηθέντων, ενώ να επισημανθεί αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων που αφορούν και σε άλλο δύο υλικά.

Βρισκόταν στο κυλικείο

Όπως είναι γνωστό η έρευνα στα συντρίμμια στο Κουλούρι ήταν ενταγμένη σε μια τελευταία προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού της 23χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ Ερριέτας Μόλχο, η οποία αγνοείται από το βράδυ της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας, καθώς δεν έχει βρεθεί και νένα ίχνος της και θεωρείται η 57η νεκρή επιβάτιδα.

Η έρευνα, όπως είχε επισημανθεί και από δικηγόρους, αφορούσε κυρίως στο ηθικό μέρος καθώς ικανοποιούσε το αίτημα συγγενών των θυμάτων «προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται ανθρώπινα υπολείμματα ή ίχνη» ώστε «να μην καταλείπεται αμφιβολία περί του αριθμού και της ταυτότητας των νεκρών θυμάτων του δυστυχήματος».

Η 23χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ, εκτιμάται πως την ώρα της πρωτοφανούς μετωπικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών της Hellenic Train βρισκόταν στον χώρο του κυλικείου της επιβατικής αμαξοστοιχίας όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, με τραγικές συνέπειες για τους επιβαίνοντες.

Η εκτίμηση πως η 23χρονη βρισκόταν στο κυλικείο αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο ο ιδιώτης πραγματογνώμονας και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι «σάρωσαν» το κυλικείο, το 2ο βαγόνι, ακόμη και τα αδρανή υλικά προκειμένου να εξαντληθεί η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα με τους εκπαιδευμένους σκύλους πραγματοποίησε τις προάλλες ένα ακόμη τελευταίο έλεγχο σε αντικείμενα που εκτιμήθηκε πως ανήκαν στο κυλικείο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο εγείρει ερωτήματα για τον αριθμό των επιβατών

Ερωτήματα εγείρει διάλογος που είχαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο...