Επιστολή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον νέο Δ/ντα Σύμβουλο ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοχάρη

Date:

Επιστολή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον νέο Δ/ντα Σύμβουλο ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοχάρη
Με επιστολή της η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ζητεί από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοχάρη συνάντηση ώστε να του αναπτυχθούν προβλήματα των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, όπως οι μειωμένες αποζημιώσεις και οι περικοπές αυτών καθώς και η καθυστέρηση της έκδοσης των νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Σύμβουλε,
Μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας, παρακαλούμε να ορίσετε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου μας μαζί σας, προκειμένου να μπορέσουμε να σας αναπτύξουμε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους όπως:
Περίπου σε 241 συνάδελφοι μας – μετά την συνταξιοδότησή τους από τον ΟΣΕ – χορηγήθηκε σημαντική μειωμένη η αποζημίωση που δικαιούνται.
Το προεδρείο του Σωματείου μας, συναντήθηκε με τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΟΣΕ επισημαίνοντας κάθε φορά την κατάφορη αυτή αδικία. Παρά τις προσπάθειές μας, όμως δεν δόθηκε λύση στο παραπάνω ζήτημα.
Ένα άλλο θέμα που εκκρεμεί είναι η έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων. Παρόλο που τα στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν δοθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάτι νεότερο.
Τέλος, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου έγινε περικοπή του 25% των αποζημιώσεων. Έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συναδέλφους συνταξιούχους. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πώς και πότε θα επιστραφούν τα χρήματα στους συναδέλφους.
Αναμένοντας την άμεση απάντησή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σωτήρης Ραυτόπουλος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παναγιώτης Ρούσσος

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα Γλυπτά του...

Νέο τεράστιο σιδηροδρομικό τούνελ στην καρδιά της Ευρώπης

Μία θέση στη λίστα με τις μακρύτερες σήραγγες του...

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...