Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train

Date:

Με επιστολή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη, ο ισχυρός άνδρας της Hellenic Train , Maurizio Capotorto ενημέρωσε πως αρνείται να υπογράψει τη σχετική κατάθεση του επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας!

Η στάση του CEO της ιταλικής εταιρείας προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του προέδρου της εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος ανέφερε προς τα μέλη της επιτροπής πως «τέτοιου είδους ενέργειες δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Έτσι, πρότεινε να ζητηθεί από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση κατά τη διάρκεια της μαρτυρικής κατάθεσης του υψηλόβαθμου στελέχους, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων, πρόταση με την οποία η επιτροπή συναίνεσε ομοφώνως.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις στην εξεταστική Επιτροπή με την κατάθεσή του στην οποία είχε δηλώσει πως η εταιρεία δεν είχε καμία ευθύνη για το δυστύχημα των Τεμπών με το Σώμα να αποφασίζει τη διαβίβαση των πρακτικών στον εφέτη ανακριτή με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Η κατάθεσή του

“Οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ”, δηλωσε στην κατάθεση του, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου για το εάν γνωρίζει να υπάρχουν στην εταιρεία άλλοι μηχανοδηγοί με εγκεφαλικά ή καρδιακά προβλήματα, ο κ. Καποτόρτο είπε ότι “δεν γνωρίζει να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε παρόμοιες ή άλλες περιπτώσεις”.

“Είναι κάτι το οποίο μάθαμε κι εμείς μόλις προ εβδομάδας σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό. Η ιατρική αξιολόγηση γίνεται από πιστοποιημένους γιατρούς και δεν είναι υποκειμενική αξιολόγηση της Hellenic Train”, υπογράμμισε.

“Οι πιστοποιημένοι γιατροί αξιολογούν αν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει υποστεί ένας εργαζόμενος τον καθιστά ικανό ή μη ικανό να εξακολουθήσει, μετά από κάποιο διάστημα νοσηλείας, να ασκεί τα καθήκοντά του” πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, σε ερώτηση του κ. Μαρκόπουλου εάν ο ίδιος ή τα παιδιά του θα ταξίδευαν με έναν μηχανοδηγό με εγκεφαλικά, υποστήριξε ότι “εάν ο μηχανοδηγός κριθεί ικανός, δεν έχουμε λόγο να έχουμε διαφορετική γνώμη. Ασφαλώς (θα ταξίδευα)”.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...