Μεγάλη η παναττική κινητοποίηση των Συνταξιούχων

Date:

Μεγάλη η παναττική κινητοποίηση των Συνταξιούχων
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σωτήρης Ραυτόπουλος (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Χιλιάδες συνταξιούχοι της Αττικής συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 8 του Μάρτη στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΑΣ Δικηγόρων και διαδήλωσαν ενάντια στα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα που έρχονται, όπως οι μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, η περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, η μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) κλπ. Οι συνταξιούχοι δεν αντιμετωπίζουν ως «περασμένα ξεχασμένα» όσα αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις, τα δώρα, την Υγεία, και διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.

Με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των Συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο και του ξεκαθάρισε πως η μαζική τους διαδήλωση είναι η αφετηρία μιας χρονιάς μαραθώνιων κινητοποιήσεων ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Η αντιπροσωπεία μετέφερε τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων στον υφυπουργό, χωρίς να πάρει απαντήσεις. Ακόμα και όσον αφορά την απαίτηση για άμεση επιστροφή των αυθαίρετα παρακρατηθέντων ποσών, ο υφυπουργός απάντησε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα της απόδοσής τους «στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής», συνδέοντας δηλαδή την επιστροφή των χρημάτων των συνταξιούχων με την πορεία της οικονομίας και τα ψίχουλα που μπορεί να περισσέψουν για να επιστραφούν τα χρήματά τους. «Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτα», ήταν η απάντηση των συνταξιούχων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων: Σούλα Ακζιώτη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδμικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (δείτε βίντεο ΕΔΩ).
Ακόμα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο (Δημήτρης Μακροδημόπουλος*)

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει...

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ...

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ...

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας...