Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν 90 επιβάτες στον Οδοντωτό λόγω κατολίσθησης

Date:

Η σημερινή (26/2/24) κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα στα Καλάβρυτα καθώς λόγω κατολίσθησης, σταμάτησε ο Οδοντωτός με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 90 επιβάτες που βρίσκονται μέσα.

Τελικά το τρένο επέστρεψε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με ασφάλεια. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να καθαρίσει τις γραμμές καθώς το τρένο εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε δύο κατολισθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό περιστατικό δεν συνέβη για πρώτη φορά. Αρκετές φορές -από τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου ως και σήμερα- έχουν  σημειωθεί ανάλογα περιστατικά παύσης των δρομολογίων του Οδοντωτού, λόγω κατολισθήσεων.

Η προηγούμενη από αυτή, μάλιστα, κράτησε το τρένο σχεδόν ένα μήνα εκτός λειτουργίας, ενώ είναι η πρώτη φορά μέσα σε αυτή την περίοδο που εγκλωβίζονται και επιβάτες, ως απόρροια, των συνολικών προβλημάτων που έχουν προκύψει και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του τελευταίου καλοκαιριού.

Από τότε μέχρι και σήμερα, με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, τα προβλήματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί συνολικά με αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται σήμερα, να εγκυμονούν και κίνδυνοι ασφάλειας των μεταφορών, ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, ένα χρόνο μετά και το έγκλημα στα Τέμπη.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...