Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Κήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου -Κατάθεση στεφανιού στα Τέμπη

Date:

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα μνήμης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01’ έως και 24:00’ και αφορά όλο το προσωπικού που απασχολείται στο σύνολο των εταιρειών. Ταυτόχρονα ως ένδειξη μνήμης στους 57 συνανθρώπους μας (επιβάτες και συναδέλφους) που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ σημαδεύοντας την ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, η Ομοσπονδία θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την ίδια μέρα στις 10.30’ στον Ιερό Ναό Αγίου στο Μακρυχώρι Λάρισας και αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων στον τόπο του δυστυχήματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα μνήμης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και από ώρα 00:01’ έως ώρα 24:00’ του προσωπικού που απασχολείται στο σύνολο των εταιρειών, αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των ΤΕΜΠΩΝ και αφετέρου στέλνοντας ΜΗΝΥΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των επιβατών και των εργαζομένων.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

— Απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «ΟΡΘΙΟ» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις
κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν!!!

— Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε Γ Ι Α:

—  Άμεσες προσλήψεις προσωπικού. Οι τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών
μεταφορών. Οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν ανασφάλεια σε επιβάτες και συναδέλφους μας.

— Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.

— Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.

Ως ένδειξη μνήμης στους 57 συνανθρώπους μας (επιβάτες και συναδέλφους) που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ σημαδεύοντας την ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, η Ομοσπονδία θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 10.30’ στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ στο ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στον τόπο του δυστυχήματος. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ.

ΩΣ ΣΙΔΗΔΡΟΜΙΚΟΙ θα διεκδικούμε μέχρι τέλος, το αδιαπραγμάτευτο μέλημά μας: ΕΝΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΗ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ για επιβάτες και προσωπικό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...