ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βουλή

Date:

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών έρχεται για μια ακόμη φορά στη Βουλή, με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη.

«Το ζήτημα της επικινδυνότητας των σιδηροδρομικών διαβάσεων είναι υπαρκτό, προκαλώντας δυστυχήματα, τραυματισμούς και θανάτους. Οι διαχρονικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των πολιτών με κύριο αίτημα τη λήψη απαραίτητων μέτρων ασφαλείας δεν φαίνεται να εισακούονται και οι υποσχέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ωστόσο, η Πολιτεία δεν πρέπει να βαλτώνει στη γραφειοκρατική απραξία ή να μένει στα λόγια αλλά οφείλει να πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου η διέλευση οχημάτων και πεζών από τις σιδηροδρομικές διαβάσεις να πραγματοποιείται με ασφάλεια.».

Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, και σε ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από την περιοχή του Μεταξουργείου, αναφορικά με τις μπάρες ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, που δείχνει τη διέλευση του τρένου χωρίς οι μπάρες ασφαλείας να έχουν κατέβει.

Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των διαβάσεων, την ενίσχυσης των μέτρων ασφαλούς διέλευσης από αυτές, καθώς και για το ποιος έχει την ευθύνη για τη πλήρη λειτουργικότητα των «μέσων» ασφαλούς διέλευσης, αλλά και ποια είναι η ροή των αιτούμενων ενεργειών σε περίπτωση που εντοπιστεί ότι κάποιο από τα «μέσα» ασφαλείας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις δε λειτουργεί ή και υπολειτουργεί. Επίσης, ζητούν να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, οι υπάλληλοι της οποίας όπως επικαλείται ο ΟΣΕ, έχουν την ευθύνη να ανεβάζουν και κατεβάζουν τις μπάρες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...