Σεπόλια: Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών

Date:

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ») ζητώντας από την κυβέρνηση και τις εταιρείες να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή διέλευση πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών στις οποίες εδώ και πολλούς μήνες επικρατεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, πραγματοποίησαν κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» που καλούσε στην κινητοποίηση.

Παράλληλα απαίτησαν από την κοινοπραξία να πάρει μέτρα ώστε να μειωθεί η όχληση προς τους κατοίκους από το εργοτάξιο και να επιταχυνθούν οι εργασίες!

Απέναντί τους βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους που επισήμαναν πως οι κάτοικοι δεν θα φοβηθούν τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Λίνα Σοφιανού, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ) και ο Κώστας Γιασιντζής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στη συγκέντρωσή παρευρέθηκαν οι Γιώργος Λαμπρινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 128ου Δημοτικού Σχολείου, Αντιγόνη Ζαρογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τρεις Γέφυρες», Δέσποινα Αλεβυζάκη, δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη», Μαρία Λόκα, κοινοτική σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημήτρης Κατής, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων – Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνα.

Η κύρια ομιλία έγινε από τον Θεοδόση Μπενάτο, πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση».

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης «στόλισαν» τη διάβαση με τα δίκαια συνθήματά τους στέλνοντας μήνυμα προς τους υπεύθυνους ότι δεν θα κάνουν πίσω από αυτά που απαιτούμε και δικαιούμαστε! Αντίθετα, οι προσπάθειες του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων θα συνεχιστούν με υπόμνημα διαμαρτυρίας και με συναντήσεις που θα απαιτήσει να πραγματοποιηθούν με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τη δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι απαιτούν:

  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ασφαλή διέλευση ανθρώπων και οχημάτων από τις διαβάσεις.
  • Αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού, ηχητικές σημάνσεις, φωτεινές σημάνσεις, προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία, καλή ορατότητα, ελάχιστη ταχύτητα διέλευσης συρμών και κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  • Επαρκές και μόνιμο προσωπικό φύλαξης με άρτια εκπαίδευση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα το οποίο θα ενισχύεται αριθμητικά αυτομάτως σε περίπτωση βλάβης έως ότου αυτή αποκατασταθεί.
  • Επαρκές και μόνιμο προσωπικό συντήρησης και επιδιόρθωσης με άρτια εκπαίδευση, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και επαρκή αριθμό συνεργείων έτοιμα να παρέμβουν για επιδιορθώσεις χωρίς καθυστέρηση ωρών και ημερών.
  • Παρουσία των Αστυνομικών Αρχών και της Τροχαίας και καταγραφή των περιστατικών κάθε φορά που οι διαβάσεις λειτουργούν με μη κανονικό και μη ασφαλή τρόπο.
  • Επιτάχυνση των έργων της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια χωρίς εντατικοποίηση της εργασίας και νέα ατυχήματα για τους εργαζόμενους του εργοταξίου.
  • Να λάβει η κοινοπραξία όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτάχυνση των εργασιών με παράλληλη μείωση της όχλησης στους κατοίκους από το εργοτάξιο. Όχι άλλο τάισμα των κατασκευαστικών ομίλων με εκατομμύρια εκατομμυρίων χωρίς αντίκρισμα και με τεράστιες καθυστερήσεις.
  • Υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλο το μήκος τους μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι βύθιση! Όχι διαίρεση της πόλης για έναν ακόμα αιώνα! Όχι άλλοι κίνδυνοι για τους κατοίκους! Ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι και γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια των γραμμών!
  • Όχι ιδιωτικοποίηση, απαξίωση, υποστελέχωση και εργολάβοι στον Σιδηρόδρομο γιατί είναι η μήτρα του κακού και η αιτία που έχει οδηγήσει σε αυτήν την άθλια κατάσταση που ζούμε. Δημόσιες συγκοινωνίες και σιδηρόδρομος ποιοτικός, ασφαλής, με σύγχρονο δίκτυο και πολύ φθηνά εισιτήρια.
  • Απόδοση όλων των ευθυνών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών όσο ψηλά και όσο χαμηλά κι αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι! Καμία συγκάλυψη!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...