Συνταξιούχοι: Μήνυση κατά του ΕΦΚΑ για λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Date:

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, σε βάρος του e-ΕΦΚΑ, κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), διαμαρτυρόμενο για μη εφαρμογή του νόμου, καθώς εντόπισε τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο, ενσωματώνει στη μήνυση τα ονόματα 40 μελών του- συνταξιούχων, για τη μη εφαρμογή του νόμου και δεν διορθώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα. Εκτιμάται, δε, ότι υπερβαίνουν τις 20.000 οι συνταξιούχοι που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία και για τους οποίους πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, να διορθωθούν και να τους αποδοθούν οι σωστές συντάξεις!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «το λάθος που εντόπισε το ΕΝΔΙΣΥ σχετίζεται με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, που προέρχονται από το ΤΑΠ-ΔEΗ, είχαν καταβάλει στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου βαρέα και υπερβαρέα ένσημα (από 01/01/1994). Άρα, θα έπρεπε αυτές οι πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν, να έχουν προσμετρηθεί από τον e-ΕΦΚΑ στην κύρια σύνταξή τους από τον επανυπολογισμό, κάτι που δεν συνέβη.

Το Δίκτυο, ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου 2023, έχει αποστείλει προς τον Φορέα σχετική εξώδικη διαμαρτυρία, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έγινε η εφαρμογή νόμου (ν.4387/16). Επίσης, έγιναν επανειλημμένες οχλήσεις από εκπροσώπους του ΕΝΔΙΣΥ, προς τους αρμόδιους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό.

Καμία απάντηση όμως δεν δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα με επανειλημμένα έγγραφά μας από το 2019, πιέζοντας τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να εφαρμόσει τον νόμο. Το ΕΝΔΙΣΥ, στη μηνυτήρια αναφορά του, τονίζει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Με βάση πίνακα που έχει ενσωματωθεί στη μηνυτήρια αναφορά, από τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι ομάδες εργασίας του Δικτύου, προκύπτουν διαφορές στις συντάξεις των εν λόγω δικαιούχων του ΤΑΠ-ΔEΗ, που φτάνουν έως και τα 440,40 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά 13.212,00 ευρώ, με συντάξιμες αποδοχές 3.501,78 ευρώ και 20 έτη, 8 μήνες και 29 ημέρες!

Οι κρατήσεις για το επιπλέον ασφάλιστρο στα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα ξεκίνησαν από 01/01/1994! Πρόκειται για πολύ μεγάλα ποσά που διεκδικούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι και τα οποία έχουν και αναδρομική ισχύ από 01/01/2019 (επανυπολογισμός της σύνταξης).

Ήδη το ΕΝΔΙΣΥ με τις ομάδες εργασίας όπως αναφέρουμε παραπάνω και σε συνεργασία με τους προγραμματιστές έχει φτιάξει πρόγραμμα εφαρμόζοντας το νόμο και βγάζει τις διαφορές του κάθε συνταξιούχου που δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είναι σε αυτή την κατηγορία να έρθουν στο Δίκτυο για να τους υπολογίσουμε το επιπλέον ασφάλιστρο στα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...