Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το απαράδεκτο σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών στα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή

Date:

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ντροπιαστική και υβριστική εικόνα του πλυσίματος των ονομάτων των νεκρών στα Τέμπη μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ο Δήμος Αθηναίων πετάει την ευθύνη της απόφασης στο Φρουραρχείο της Βουλής και η Βουλή το επιστρέφει, χρησιμοποιώντας εκατέρωθεν αστείες δικαιολογίες.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, λίγες ώρες μετά τις πρωϊνές της δηλώσεις,  επανήλθε με επίσημη ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τα ονόματα σβήστηκαν με εντολή του φρουράρχου της Βουλής, σχολιάζοντας ότι «η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» και ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες και τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες.

Η ανακοίνωση:

“Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.”

Στο μεταξύ πηγές του φρουραρχείου διαρρέουν πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου ότι υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεταιχωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Εν ολίγοις… ο Δήμος Αθηναίων που έχει την ευθύνη της καθαριότητας, δεν έδωσε εντολή καθαρισμού διότι ισχύει η παλιά (σ.σ. μετά από τις διαδηλώσεις αποκαθίσταται ο χώρος). Επομένως, δεν σκέφτηκε κανείς να δώσει μία κατ’ εξαίρεση οδηγία να παραμείνουν τα ονόματα των νεκρών τουλάχιστον ως το επόμενο πρωί. Ο φρούραρχος ζήτησε να σβηστούν και μάλιστα “κατ’ εντολήν”, αλλά δεν ήξερε τι έγραφαν τα συνθήματα (!), αλλά αν και το ζήτησε δεν έχει καμία ευθύνη, διότι οι εκτός Βουλής χώροι δεν είναι αρμοδιότητας του Φρουραρχείου.

Με λίγα λόγια για ακόμα μια φορά κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ντράπηκε και η ντροπή θα λέγαμε εμείς…

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...