Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» για την συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με την Υπουργό εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό εργασίας κ. Π. Τσακλόγλου

Date:

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» για την συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με την Υπουργό εργασίας  κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό εργασίας κ. Π. Τσακλόγλου

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 7/3/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΣΕΑ με την Υπουργό εργασίας  κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό κ. Π. Τσακλόγλου, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Σωτήρης Ραυτόπουλος.

Η συζήτηση έγινε πάνω στο υπόμνημα αιτημάτων που είχαν θέσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων.

Από την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι υπουργοί δεν απάντησαν θετικά σε κανένα από τα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα, από αυτά που έχουν τσακίσει τις συντάξεις και  τα δικαιώματά μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα:

  • Για το πρόβλημα της προσωπικής διαφοράς και τη θέση μας να ενσωματωθεί στις συντάξεις που ήδη καταβάλλονται ώστε οι αυξήσεις που δίνονται να τις παίρνουνε όλοι οι συνταξιούχοι, η απάντηση της κυβέρνησης και των υπουργών ήταν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά που έχει ο κάθε συνταξιούχος.
  • Για τα αναδρομικά του 11μηνου Μάη 2015 – Ιούνη 2016, η απάντηση ήταν ότι μετά τη διαφορετική απόφαση του Συμβουλείου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει οριστεί για τις 17 Απρίλη 2024 ειδικό δικαστήριο για να αποφανθεί τελεσίδικα και μετά την απόφαση αυτή θα αποφασίσει η κυβέρνηση για το ζήτημα αυτά.
  • Για τη χορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης η απάντηση ήταν το γνωστό μοτίβο της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που σημαίνει απλά ότι η κυβέρνηση δεν χορηγεί την 13η και 14η σύνταξη που έκοψε από τους συνταξιούχους.
  • Για την χορήγηση των επικουρικών συντάξεων που εκκρεμούν πάνω από τρία χρόνια, η κυβερνητική απάντηση ήταν ότι προκρίνανε τη χορήγηση των κύριων συντάξεων και τώρα θα συνεχίσουν με τις επικουρικές!

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έθεσε και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς όπως η καθυστέρηση στη χορήγηση των δευτερευουσών απολαβών στο εφάπαξ, η ανάκληση και ο επανυπολογισμός των συντάξεων που έχει σταματήσει και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι υπουργοί γυρίζουν την πλάτη στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και όχι μόνο αυτό αλλά ο κ. Τσακλόγλου μας είπε ότι είμαστε οι λιγότερο θιγμένοι από την πολιτική των μνημονίων, εδώ ντράπηκε και η ντροπή. Οι υπουργοί με αυτή τους τη στάση επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στις ανάγκες των αντιλαϊκών τους πολιτικών.

Ο μόνος δρόμος που μένει για τους συνταξιούχους είναι η συνέχιση του αγώνα για να λύσουμε τα δίκαια αιτήματά μας που τα έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν.

Ο Πρόεδρος    Σωτήρης Ραυτόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας     Παναγιώτης Ρούσσος

Το Δελτίο Τύπου της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...