Φάμελλος σε εξεταστική για Τέμπη: Η απουσία Μητσοτάκη από τη Βουλή επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη

Date:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την Εξεταστική Επιτροπή σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών.

Ο Σ. Φάμελλος έδωσε έμφαση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δοθεί η δυνατότητα να οδηγηθούν στην τακτική δικαιοσύνη πολιτικά πρόσωπα χωρίς τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία -όπως προέβλεψε- θα αμνήστευε τους Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και τον τότε υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

«Να μην υπάρχει περιορισμός από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών στη διαδικασία ελέγχου της δικαιοσύνης. Να δοθεί, δηλαδή, η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ελέγξει όλα όσα έγιναν σε σχέση με τα Τέμπη, πριν και μετά, χωρίς κανένα περιορισμό, χωρίς καμία σκοτεινή πλευρά, να ελέγξει όλα τα παραπτώματα ιδιαίτερα με την πρόνοια των παραπτωμάτων δια παραλείψεως χωρίς τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Αυτή είναι μια πρόταση που υποστηρίζεται από πολλούς συνταγματολόγους. Δεν κωλύεται από το Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέθεσε τις αποδείξεις συγκάλυψης ευθυνών, κατονομάζοντας τους μάρτυρες που απέρριψε η ΝΔ και επισημαίνοντας τα ελλιπή στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική.

«Η σημερινή απουσία του κ. Μητσοτάκη απλά επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη» συμπέρανε ο ίδιος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προσβολή των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του καθολικού κοινωνικού αιτήματος για δικαιοσύνη. Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης απουσιάζοντας σήμερα δεν συμμετέχει στη συζήτηση της ελληνικής Βουλής για δικαιοσύνη- και μην επιχειρήσετε συμψηφισμούς με άλλες υποθέσεις για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί μιλάμε για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα». Υποστήριξε ότι η κοινωνία δεν πιστεύει την κυβέρνηση και ότι «το σκάνδαλο της συγκάλυψης έχει περάσει τα σύνορα της χώρας μας».

Στο ερώτημα του κ. Βορίδη αν θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής, ο Σ. Φάμελλος αντέτεινε πως δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκπροσωπεί μία κυβέρνηση της οποίας αρνείται να ψηφίσει τους νόμους.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...