Τέμπη – Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή

Date:

Ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η 3ήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης κατά την παρέμβασή του νωρίτερα στη Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας καταθέτουν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ανέλαβε την πρωτοβουλία, οι Κ.Ο. των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας.

«Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, που πλήττει την αξιοπιστία των θεσμών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, είπε ότι ο τόπος της τραγωδίας αλλοιώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η εξεταστική επιτροπή απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες. «Δικό σας ρουσφέτι ήταν ο σταθμάρχης» τόνισε επίσης.

«Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες και ποιος τις παρέδωσε στα ΜΜΕ;» διερωτήθηκε και τόνισε ότι «οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλουν τη χώρα μας. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κραυγή της κοινωνίας. Τι ζητά ο ελληνικός λαός; Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας».

«Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε τις καρέκλες σας. Απέναντι σε αυτές τις καθεστωτικές πρακτικές, πήραμε αυτήν τη θεσμική πρωτοβουλία» τόνισε. Κάνοντας λόγο για προσβολή του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης, πέρα από τα Τέμπη, έκανε επίσης αναφορά στις υποκλοπές, αλλά και στα μαζικά emails στους αποδήμους.

Μ. Βορίδης: Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία

Σε νέο επεισόδιο στο οργανωμένο σίριαλ συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών πρωταγωνίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης, μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή.

Με προκλητικό ύφος ο υπουργός «απεφάνθη» ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν συγκάλυψη του εγκλήματος από πλευράς της κυβέρνησης, μιας και το ζήτημα «το έχουμε ξανασυζητήσει», εννοώντας την εξεταστική επιτροπή όπου το προεδρείο και η κυβερνητική πλειοψηφία απέκλεισαν κρίσιμους μάρτυρες και στη συνέχεια την έκλεισαν άρον άρον για να φέρουν ένα πόρισμα που ψήφισαν μόνοι τους.

Ως εκ τούτου επέμεινε στο αφήγημα του «ανθρώπινου σφάλματος» του σταθμάρχη και χαρακτήρισε «περαιτέρω ζητήματα» την παντελή έλλειψη συστημάτων ασφαλείας με ευθύνη της τωρινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την αποψίλωση του προσωπικού του σιδηρόδρομου, την ιδιωτικοποίηση, κατάτμηση και συνολική απαξίωση, με τις ευλογίες των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική εκμετάλλευση», «ψέματα και συκοφαντίες» την ώρα που ο λαός «το ‘χει τούμπανο» ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε μέσο τη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Σ. Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί

Στις «πολλαπλές αποδείξεις ακραίας παραβίασης του κράτους δικαίου στη χώρα μας», ανταποκρίθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Σ. Φάμελλος, και γι’ αυτό «συνυποβάλλει την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Παράλληλα», είπε ο κ. Φάμελλος, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποβάλλει δημόσια το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να έλθει στην βουλή και να απολογηθεί για τις ευθύνες της κυβέρνησης και των υπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Καράγιαννη που γνώριζαν τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου. Οφείλει να απολογηθεί επίσης για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος με ευθύνη του υφυπουργού κ. Τριαντοπούλου, αλλά και για την μονταζιέρα με σκοπό την παραπληροφόρηση και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Γενικεύοντας ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απολογηθεί για την διάθεση προσωπικών δεδομένων των πολιτών με ευθύνη του τότε γραμματέα της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, αλλά και για τις υποκλοπές. Σημείωσε ακόμη ότι η αντιπολίτευση υποχρεούται να κρίνει και να ελέγχει την κυβέρνηση. Τέλος, ανέφερε ότι εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης της κοινωνίας είναι η γνώση της συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών.

Παφίλης: Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών «βγάζει μάτι» 

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών «βγάζει μάτι» και είναι φανερό στο σύνολο της κοινωνίας, είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παίρνοντας τον λόγο στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «θέλετε να “βγάλετε λάδι” την πολιτική των κερδών», απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα άλλα κόμματα. Θύμισε όμως το σύνθημα που φώναξε ο ελληνικός λαός μετά το έγκλημα των Τεμπών, «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Όπως είπε, η ίδια αυτή πολιτική ακολουθήθηκε και στον σιδηρόδρομο και σε όλους τους τομείς, όπως η εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας συνιστώντας μια επίθεση στα λαϊκά στρώματα.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ την μομφή την κάνει κάθε μέρα, οργανώνοντας τους λαϊκούς αγώνες και πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση με το δικό του σκεπτικό, όχι μόνο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά για την ενιαία πολιτική της.

Σχολίασε δε, το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε και υπέγραψε αντίστοιχα την πρόταση δυσπιστίας, ταυτόχρονα έχουν ψηφίσει το 70% και το 50% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σχετικά με τη συζήτηση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και ένα πινγκ-πονγκ που προηγήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Παφίλης θύμισε ότι το ΚΚΕ πρότεινε την κατάργησή του, αλλά δεν στήριξε κανείς την πρόταση.

Πρόταση δυσπιστίας: Ολόκληρο το κείμενο

Στην πρόταση δυσπιστίας γίνεται λόγος για «εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης», στην οποία «προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων», σε ό,τι αφορά την τραγωδία των Τεμπών.

Γίνεται επίσης λόγος για «απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση» που «δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στην πρόταση δυσπιστίας γίνεται επίσης αναφορά στις υποκλοπές, αλλά και στα μαζικά emails στους ομογενείς.

Ακολουθεί η πρόταση δυσπιστίας, όπως κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής:

«Προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Θέμα: «Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης (άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 Κανονισμού της Βουλής)»

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Χώρας μας, όταν το επιβατικό τρένο Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τον Σ.Σ. Ευαγγελισμού Τεμπών λόγω της ταυτόχρονης κίνησης και των δύο στην γραμμή καθόδου, με αποτέλεσμα να χάσουν άδικα τη ζωή τους 57 συμπολίτες μας.

Το έγκλημα των Τεμπών ανέδειξε ανεπίτρεπτα κενά στην ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων, καθώς και ελλείψεις σε βασικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία είτε βρίσκονταν εκτός λειτουργίας είτε δεν είχαν καν τοποθετηθεί τη στιγμή της πολύνεκρης τραγωδίας, όπως επανειλημμένως και με ρητό τρόπο είχαν προειδοποιήσει οι διοικήσεις, κεντρικά στελέχη και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των εμπλεκόμενων φορέων. Παρά ταύτα η κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής όχι μόνο δεν προέβησαν στις απαιτούμενες σχετικές ενέργειες, αλλά είχαν το θράσος να διαβεβαιώνουν ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ότι δεν υφίσταται θέμα  ασφάλειας στη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης  και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων.

Αρχικά, με διαταγή που δόθηκε στις 4 Μαρτίου 2023, μόλις μερικές μέρες μετά την τραγική σύγκρουση, επήλθε παράνομη αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας,  με τη μεταφορά των βαγονιών των δύο συρμών, το «μπάζωμα» και την εκχέρσωση της περιοχής, με αποτέλεσμα την καταστροφή πολύτιμων για τις έρευνες αποδεικτικών στοιχείων, όπως πιστοποιούν και ειδικοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητήματα ουδέποτε ερευνήθηκαν από την εξεταστική επιτροπή, που εργαλειοποιήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να υπηρετήσει το σχέδιο συγκάλυψης. Κυβερνητική πλειοψηφία που αρνήθηκε την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  του άρθρου 86 παρ.3 του Συντάγματος, προκειμένου να διερευνηθούν-μετά από το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας- τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που εμπλέκονταν με την μη ορθή και έγκαιρη υλοποίηση της σύμβασης 717/2014.

Η συντεταγμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνεχίστηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» ερευνώντας τις συνθήκες λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόμου από το 1997, είκοσι έξι δηλαδή χρόνια πριν το έγκλημα των Τεμπών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον μεθοδευμένο αποκλεισμό από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μαρτύρων κομβικής σημασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς επρόκειτο για πρόσωπα που είχαν άμεση γνώση για τη σημερινή κατάσταση του δικτύου, τη διαχείριση της σύμβασης 717/2014 και τις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στη θητεία του κ. Κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή αγνόησαν τα επανειλημμένα αιτήματά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ προχώρησαν  στην παρελκυστική κλήτευση μαρτύρων που δεν είχαν καμία γνώση της τρέχουσας κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και στην καθυστερημένη κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων αφότου αυτοί είχαν περιέλθει σε θέση κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να προφασισθούν το δικαίωμα στη σιωπή. Ακόμα, η κυβερνητική πλειοψηφία προχώρησε στην αυθαίρετη απόφαση για την πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η τελευταία πράξη αυτής της -μόνο κατ’ όνομα- Εξεταστικής Επιτροπής γράφτηκε κατά την τελική συζήτηση των πορισμάτων της Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής, με το πόρισμα 723 σελίδων που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία να προβαίνει σε μια εξόφθαλμη και άγαρμπη προσπάθεια να αποδώσει την πλήρη ευθύνη για την τραγωδία σε ανθρώπινο λάθος, αγνοώντας πλήρως το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που η ίδια η Κυβέρνηση συνέστησε και από το οποίο προέκυπτε η απουσία τοπικού συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, η μη λειτουργία του κεντρικού δευτεροβάθμιου συστήματος ελέγχου στην Καρόλου, η μη ενεργοποίηση συστήματος GSM-R και η ελλιπής και ανεπαρκής εκπαίδευση του σταθμάρχη που παράνομα είχε μεταταχθεί. Όπως επίσης και στη μη ολοκλήρωση της επίδικης σύμβασης 717/2014 που συνδέεται με το σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και το σύστημα αυτόματης πέδησης (ETCS) που αν λειτουργούσαν στις 28/2/2023, η τραγωδία μετά βεβαιότητας θα είχε αποφευχθεί καθώς οι αμαξοστοιχίες θα ακινητοποιούνταν αυτόματα. Στην αιτιώδη σχέση μεταξύ της μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717/2014 και της τραγωδίας στα Τέμπη, που διερευνά και η αρμόδια ανακριτική αρχή, αναφέρθηκε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

Σημειώνουμε δε ότι στη συζήτηση επί των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην παραστεί, περιφρονώντας τον ρόλο και την ίδια τη λειτουργία της Βουλής.

Στη μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών έρχονται τώρα να προστεθούν νέα δεδομένα που αποδεικνύουν αλλοίωση των συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα το βράδυ της τραγωδίας, ώστε να μεγεθυνθεί το, κατά το αφήγημα της Κυβέρνησης, ανθρώπινο λάθος ως αποκλειστικό αίτιο της σύγκρουσης και να υποβαθμιστούν, έτσι, οι υφιστάμενες κυβερνητικές ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι, μόλις μερικές ώρες μετά τη σύγκρουση, κάποιοι αφαίρεσαν παράνομα τις συνομιλίες του σταθμάρχη από τον ΟΣΕ και, κατόπιν «κοπτοραπτικής», τις έδωσαν αλλοιωμένες στη δημοσιότητα την 1η Μαρτίου 2023 ώστε να φαίνεται πως ο σταθμάρχης είχε υποδείξει λανθασμένη πορεία στο μοιραίο τρένο για να ενισχυθεί το -προαποφασισμένο και ήδη διατυπωμένο το πρωί της ίδιας ημέρας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη – επίσημο κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε την τραγωδία να οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος, με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Σημειώνεται ότι όπως επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ. το καταγεγραμμένο ηχητικό υλικό παραδόθηκε στην έδρα της Αστυνομίας από υπάλληλο του ΟΣΕ στις 3 Μαρτίου 2023.

Οι νέες αυτές συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο τρίπτυχο «συγκάλυψη-διαφθορά-ατιμωρησία», στο οποίο διακρίνεται σταθερά η Κυβέρνηση «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο έχει προκαλέσει κύμα δικαιολογημένης οργής στην κοινωνία.

Στις επικρίσεις μάλιστα και της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την κάλυψη που παρέχει η Κυβέρνηση στον πρώην Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή, μέλος της Κυβέρνησης δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά του και κατά της εμπλοκής των ευρωπαϊκών οργάνων και, συγκεκριμένα, της Ευρωπαίας Εισαγγελέως στην υπόθεση, λέγοντας ότι «δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες που θα έρθουν να μας πουν τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε στη Χώρα μας».

Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβερνητική πλειοψηφία για την τραγωδία των Τεμπών είναι ένα ακόμα σημάδι της διαρκούς υποβάθμισης του κράτους δικαίου στη Χώρα μας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως επισημαίνεται και στο πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Ψήφισμα αυτό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέδειξε ακόμα τις ευθύνες της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών, της παράνομης χρήσης και εξαγωγής τεχνολογίας παρακολούθησης, και καταδίκασε τις προσπάθειες συγκάλυψης και τις επιθέσεις από Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας προς τις Ανεξάρτητες Αρχές που επιτελούν το ελεγκτικό τους έργο με την κυβέρνηση να αγωνιά για τις αποφάσεις και να σπεύδει να αλλάξει τη σύνθεσή τους, όπως έγινε με την ΑΔΑΕ.

Τελευταίο παράδειγμα απαξίωσης και σοβαρής παρακμής του κράτους δικαίου και των θεσμών στην Χώρα μας, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβερνητική πλειοψηφία, αποτελεί η μετατροπή του Υπουργείου Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας όπως φάνηκε από την παράνομη διαρροή και χρήση προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού προς το κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του.

Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της, δεν διστάζει να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και φθάνοντας μέχρι το σημείο της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση.

Με τις πρακτικές υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας αλλά και της απαξίωσης των θεσμών που μετέρχεται η Κυβέρνηση, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Αυτή η θεσμική και πολιτική παθογένεια έρχεται να προστεθεί στην εδώ και καιρό διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, με το εντεινόμενο κύμα της ακρίβειας, την ανοχή στην αισχροκέρδεια και στην εγκατάλειψη των πυλώνων του κοινωνικού κράτους -δημόσια εκπαίδευση και δημόσιο σύστημα υγείας. Η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς η Κυβέρνηση αδυνατεί να διασφαλίσει στους πολίτες αξιοπρεπές εισόδημα, τη στοιχειώδη ασφάλεια και τα διαχρονικά κεκτημένα του κοινωνικού κράτους.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 • Ανδρουλάκης Νικόλαος
 • Λιακούλη Ευαγγελία
 • Πάνας Απόστολος
 • Κατρίνης Μιχάλης
 • Μάντζος Δημήτριος
 • Αποστολάκη Μιλένα
 • Αχμέτ Ιλχάν
 • Βατσινά Ελένη
 • Γερουλάνος Παύλος
 • Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
 • Γρηγοράκου Παναγιώτα
 • Δουδωνής Παναγιώτης
 • Καζάνη Αικατερίνη
 • Κουκουλόπουλος Παρασκευάς
 • Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
 • Μιχαηλίδης Σταύρος
 • Μουλκιώτης Γεώργιος
 • Μπαράν Μπουρχάν
 • Μπιάγκης Δημήτριος
 • Νικητιάδης Γεώργιος
 • Νικολαΐδης  Αναστάσιος
 • Παπανδρέου Γεώργιος
 • Παρασκευαΐδης Παναγιώτης
 • Παραστατίδης Στέφανος
 • Παρασύρης Φραγκίσκος
 • Πουλάς Ανδρέας
 • Σπυριδάκη Αικατερίνη
 • Σταρακά Χριστίνα
 • Τσίμαρης Ιωάννης
 • Χνάρης Εμμανουήλ
 • Χρηστίδης Παύλος
 • Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ
 • Φάμελλος Σωκράτης
 • Τζάκρη Θεοδώρα
 • Ακρίτα Ελένη
 • Αποστολάκης Ευάγγελος
 • Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
 • Βέττα Καλλιόπη
 • Γαβρήλος Γιώργος
 • Γεροβασίλη Όλγα
 • Γιαννούλης Χρήστος
 • Δούρου Ειρήνη
 • Ζαμπάρας Μιλτιάδης
 • Ηλιόπουλος Όθων
 • Θρασκιά Ουρανία
 • Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπο
 • Καραμέρος Γιώργος
 • Κασιμάτη Νίνα
 • Κεδίκογλου Συμεών
 • Κόκκαλης Βασίλειος
 • Κοντoτόλη Μαρίνα
 • Λινού Αθηνά
 • Μάλαμα Κυριακή
 • Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
 • Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
 • Μπάρκας Κωνσταντίνος
 • Νοτοπούλου Κατερίνα
 • Ξανθόπουλος Θεόφιλος
 • Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
 • Παπαηλιού Γιώργος
 • Παππάς Νίκος
 • Παππάς Πέτρος
 • Πολάκης Παύλος
 • Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
 • Σαρακιώτης Γιάννης
 • Τσίπρας Αλέξης
 • Χρηστίδου Ραλλία
 • Ψυχογιός Γεώργιος
 • Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)
 • Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
 • Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)
 • Τσακαλώτος Ευκλείδης
 • Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
 • Αχτσιόγλου Ευτυχία (Έφη)
 • Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
 • Τζανακόπουλος Δημήτριος
 • Τζούφη Μερόπη
 • Φερχάτ Οζγκιούρ
 • Φωτίου Θεανώ
 • Κωνσταντοπούλου Ζωή
 • Καραναστάσης Διαμαντής
 • Κεφαλά Τζώρτζια
 • Μπιμπίλας Σπύρος
 • Καραγεωργοπούλου Έλενα
 • Καζαμίας Αλέξανδρος

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...