Τέμπη: «Μπλόκαρε» η έρευνα του ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών στα ΜΜΕ – Το Σωματείο Εργαζομένων μιλούσε για «μοντάζ»

Date:

Παρότι γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα ηχητικά αποσπάσματα, που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ένα χρόνο μετά, ο ίδιος ο ΟΣΕ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βρει τον ένοχο της διαρροής.

Η έρευνα του ΟΣΕ, όπως είχε προαναγγελθεί, ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος και ο υπεύθυνος των διαρροών των ηχητικών από τις συνομιλίες των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών, προς τα ΜΜΕ, φαίνεται πώς είναι μπλοκαρισμένη.

Έναν χρόνο μετά, ο ΟΣΕ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βρει τον ένοχο των διαρροών. Αυτών που έβγαλε στη δημοσιότητα, κρίσιμα ηχητικά ντοκουμέντα πριν καν τα πάρει στα χέρια του ο Ανακριτής. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, είχε δηλώσει ότι θα κάνει έρευνα.

Tο τι απέγινε αυτή η έρευνα εξέτασε το ρεπορτάζ του Star και σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, η έρευνα που έκαναν σταμάτησε επειδή ανέλαβε η …Δικαιοσύνη! Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης διαβεβαίωνε τότε τους εργαζόμενους σε συναντήσεις ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιος ήταν εκείνος που διέρρευσε τα ηχητικά που αποτελούσαν υλικό της δικογραφίας, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που θέτει το Star είναι γιατί οι ίδιοι δεν ήθελαν να κάνουν εσωτερική έρευνα για να δουν από που γίνονται οι διαρροές και το άφησαν στη Δικαιοσύνη;

Το Σωματείο Εργαζομένων τότε είχε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να μάθουν ποιος διαρρέει τις συνομιλίες που από τότε διαμαρτύρονταν ότι είναι μονταρισμένες. Προκύπτει όμως το πολύ εύλογο ερώτημα αν η παραποίηση και η διανομή των ηχογραφημένων συνομιλιών συνιστά παρανομία και ποιες κινήσεις έχουν γίνει από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...