Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ για διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Date:

Σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 29 Μάρτη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67) καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ, για να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

«Δεν πάει άλλο! Απέναντι στην κοροϊδία περί αυξήσεων της διοίκησης, η μόνη απάντηση είναι: Ως εδώ!», τονίζει η ΔΑΣ και προσθέτει:

«Εδώ και τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας. Δεν θα αρρωστήσουμε επειδή θα κυνηγάμε συνέχεια να πιάσουμε τους στόχους της εταιρείας.

Όταν από τη μία ενισχύονται με δισεκατομμύρια και απαλλάσσονται από φόρους οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, όταν χρηματοδοτούνται με τεράστια ποσά βιομήχανοι, μονοπώλια της δήθεν πράσινης ανάπτυξης και της ενέργειας μέσα από αναπτυξιακούς νόμους και το ταμείο ανάκαμψης, όταν ξοδεύονται 7 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και χιλιάδες ευρώ για να σταλεί φρεγάτα 3,5, χιλιάδες χλμ. μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, τότε εμείς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά κυβέρνηση και εργοδοσία, απαγγέλοντας συνέχεια το γνωστό ποίημα ότι δεν επιτρέπουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς οι αντοχές της οικονομίας.

Οχυρωμένοι πίσω από τους μνημονιακούς νόμους που θέσπισαν το ενιαίο μισθολόγιο, υπουργείο και διοίκηση, μας πετάνε ψίχουλα και μάλιστα υπό την προϋπόθεση της σύνδεσης μισθού και παραγωγικότητας. Απέναντι στα τελεσίγραφα της διοίκησης “Αυτό είναι το budget, δεν μπορούν να δοθούν άλλα χρήματα” και απέναντι στον εκβιασμό ότι μετά τη λήξη της μετενέργειας θα κοπούν παροχές, η μόνη απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι είναι: Αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποτασσόμαστε.

Δουλεύουμε και θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς με τους οποίους να ζούμε τις οικογένειές μας, να αντιμετωπίζουμε το κύμα της ακρίβειας και να καλύπτουμε τις διευρυμένες ανάγκες μας . Θέλουμε ο μισθός να φτάνει για όλο το μήνα και όχι για λίγες μόνο μέρες μετά την πληρωμή.

Καμία αναμονή, καμία υποταγή. Τώρα υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...