Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε επιστολή μας για τις Επικουρικές συντάξεις

Date:

Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε επιστολή μας για τις Επικουρικές συντάξεις

Στην επιστολή 823/11-03-2024 της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για τις επικουρικές συντάξεις προς στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Α. Βαρβέρη λάβαμε την παρακάτω απάντηση από τη Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του e-ΕΦΚΑ  και υπογράφεται από τον  Προϊστάμενος της Αθανάσιο Δ. Αθανασίου

«Οι ασφαλισμένοι, πρώην εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές, αντιμετωπίζονται όπως το σύνολο των ασφαλισμένων στο τ. ΕΤΕΑΜ, χωρίς καμία διάκριση σε βάρος τους.

Τυχόν προβλήματα στο χρόνο απονομής της επικουρικής τους σύνταξης οφείλονταν στην δυσκολία καταμέτρησης του χρόνου ασφάλισης, λόγω και της διάσπασης του οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων Διευθύνσεων, Τοπική Διεύθυνση Α ́ ΚΤ Αθήνας για ΟΣΕ και Τοπική Διεύθυνση ΙΑ ́ ΚΤ Αθήνας για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η “εικόνα” σήμερα έχει ως εξής:

  • Στην Τοπική Διεύθυνση Α ́ ΚΤ Αθήνας, αρμόδια για εργαζόμενους στο ΟΣΕ, με ημερομηνία 13/3/2024 υπάρχουν 220 εκκρεμή αιτήματα προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης, τα οποία θα απαντηθούν έως τα μέσα Απρίλη 2024.
  • Στην Τοπική Διεύθυνση ΙΑ ́ ΚΤ Αθήνας, αρμόδια για εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν εκκρεμούν σχετικά αιτήματα. Απαντώνται άμεσα.

Εξ αυτών συνάγεται ότι δεν υφίστανται οριζόντια μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην απονομή επικουρικών συντάξεων στους εν λόγω εργαζόμενους. Τυχόν καθυστερήσεις μπορεί να προκύπτουν στις Τοπικές Διευθύνσεις απονομής, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών κατά περίπτωση».

Η Απαντητική Επιστολή του e-ΕΦΚΑ σε PDF

Η Επιστολή της «Ενότητας» σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Θα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο «Μουτζούρης»

Προχωρούν από τον ΟΣΕ οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής...

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...