Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, οι 158 βουλευτές της ΝΔ εμφάνισαν αρραγές μέτωπο και καταψήφισαν, ενώ μαζί τους συντάχθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς (πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών»).
Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος).
Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.