ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/10/2015

Date:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/10/2015

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/10/2015, Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στη ΛΑΡΙΣΑ, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών της Λάρισας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ και το μέλος του ΔΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.

Στη Συνέλευση έγινε συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί, την επίθεση των κυβερνήσεων στα δικαιώματά τους με τη μείωση των συντάξεων, την περικοπή των δώρων, την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου Προνοίας, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην χορηγούνται τα εφάπαξ στους συναδέλφους, την υποβάθμιση των παροχών στην υγεία.

Για την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 και μετά, είναι αντισυνταγματικές και την απαίτησή μας για την άμεση εφαρμογή της απόφασης.

Τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις δηλώσεις στον τύπο του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται μόνο για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων».

Επίσης οι συνάδελφοι εξέφρασαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση συναδέλφου ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να πάρουμε τα «παλούκια».

Τέλος οι συνάδελφοι είδαν θετικά την απόφαση του Σωματείου να πραγματοποιήσει τη Συνέλευση στη Λάρισα και να έχουμε αυτή τη ζωντανή συζήτηση και επαφή.

Το Προεδρείο δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή με στόχο την καλύτερη επαφή των συναδέλφων με το Σωματείο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Προφυλακίστηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την...

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»      

Κυβέρνηση: Με τροπολογία θεσπίζει ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη

Με τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο...

ΗΠΑ: Στη Μινεσότα εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της...