ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/10/2015

Date:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/10/2015

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/10/2015, Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στη ΛΑΡΙΣΑ, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών της Λάρισας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ και το μέλος του ΔΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.

Στη Συνέλευση έγινε συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί, την επίθεση των κυβερνήσεων στα δικαιώματά τους με τη μείωση των συντάξεων, την περικοπή των δώρων, την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου Προνοίας, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην χορηγούνται τα εφάπαξ στους συναδέλφους, την υποβάθμιση των παροχών στην υγεία.

Για την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 και μετά, είναι αντισυνταγματικές και την απαίτησή μας για την άμεση εφαρμογή της απόφασης.

Τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις δηλώσεις στον τύπο του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται μόνο για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων».

Επίσης οι συνάδελφοι εξέφρασαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση συναδέλφου ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να πάρουμε τα «παλούκια».

Τέλος οι συνάδελφοι είδαν θετικά την απόφαση του Σωματείου να πραγματοποιήσει τη Συνέλευση στη Λάρισα και να έχουμε αυτή τη ζωντανή συζήτηση και επαφή.

Το Προεδρείο δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή με στόχο την καλύτερη επαφή των συναδέλφων με το Σωματείο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ...

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας...

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2022 Στις 17/11/2022 συνεδρίασε...

Ξεκινά η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Κορίνθου

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο. Πρόκειται...