Κοινή επιστολή των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ για την πρόσβαση των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Date:

Κοινή επιστολή των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ για την πρόσβαση των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Με κοινή τους επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛ-ΤΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», που απευθύνεται στην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης & Πληρωμών Συντάξεων κα Αναστασία Τσόγκα και κοινοποιείται στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη και στον εκπρόσωπο των Συνταξιούχων στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, μέλος του Δήμο Κουμπούρη, ζητούν, άμεσα, να επιτραπεί η πρόσβαση των εκπροσώπων των παραπάνω συλλόγων στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ώστε να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται τα χιλιάδες μέλη τους, ιδιαίτερα αυτά της επαρχίας.

Η επιστολή έχε ως εξής:

Ως νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Συλλόγων μας που αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη, είχαμε καθημερινή πρόσβαση στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με βάση το ωράριο λειτουργίας και κατ’ ιδίαν επαφή με τους υπαλλήλους του Φορέα, προκειμένου να διευκολύνουμε – διεκπεραιώσουμε συνταξιοδοτικές κι άλλες υποθέσεις των συναδέλφων μας, ιδίως αυτών από την επαρχία.

Αναίτια και χωρίς να μας δοθεί η παραμικρή εξήγηση, «κόπηκε» η πρόσβαση μας στον ΕΦΚΑ και αντ’ αυτού μας δόθηκε η οδηγία να κλείνουμε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά τα «ραντεβού» με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Φορέα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι δικηγόροι και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων (που εκπροσωπούν τους πελάτες τους)  συνεχίζουν να έχουν άμεση πρόσβαση στα γραφεία του ΕΦΚΑ, γεγονός που προφανώς συνιστά μέγιστη αδικία για εμάς.

Αυτό, ωστόσο, που σας καλούμε να κατανοήσετε είναι ότι το «μπλοκάρισμα» στην άμεση πρόσβαση μας στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προκαλεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ. Πάμπολλες υποθέσεις που χρήζουν άμεσης διευθέτησης και αφορούν συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα μένουν πίσω, με συνέπεια οι συνάδελφοί μας να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Σας καλούμε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκύψει με τη μη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας και το «βουνό» των εκκρεμών υποθέσεων που έχει δημιουργηθεί, ανοίγοντας και πάλι την πρόσβαση μας στον Φορέα.

Ζητάμε άμεσα, την πρόσβαση των εκπροσώπων των συλλόγων μας στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ώστε να διευκολύνουμε και εξυπηρετήσουμε τα χιλιάδες μέλη μας, ιδιαίτερα αυτά της επαρχίας.

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλ/νιών – Ομίλου ΟΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΝΗΣ

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛ-ΤΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η επιστολή των Σωματείων σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...