Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Date:

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αποκάλυψε η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή και ενώ λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τακτικά χειρουργεία αναμένεται να σταματήσουν στις 31 Μαΐου, δηλαδή, από 1η Ιουνίου μπαίνει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία.

Η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, μιλώντας στο Kontra Channel περιέγραψε την αθλιότητα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη φροντίδα των παιδιών και κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία 3.000 παιδιά (!) είναι στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.

Θυμίζουμε ότι οι γιατροί των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν τα χειρουργεία από τις 27 Μαΐου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από την 1η Ιουνίου στο «Αγία Σοφία» λόγω ελλείψεων προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων.

Η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535.

Η Αγγ. Κρική σχολίασε με ειρωνικά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στα νοσοκομεία – εμπόλεμες ζώνες, σημειώνοντας:

«Μέχρι να βάλουμε την τεχνητή νοημοσύνη θα παρακαλούσα πολύ στο Παίδων Αγία Σοφία να αγοράσουν έναν λαπαροσκοπικό πύργο που έχουμε ακόμα τον ίδιο που έκανα εγώ ειδικότητα το 2000 πριν από 24 χρόνια».!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...