Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα που περνά πάνω από σταθμό του ΟΣΕ

Date:

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ρεπορτάζ του ThessToday.gr, σύμφωνα με το οποίο καταγράφηκαν εικόνες που εγείρουν ερωτήματα για την κατάσταση της γέφυρας της εσωτερικής περιφερειακής, που περνά πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2.

Υπάλληλοι της Hellenic Train που εργάζονται στον νευραλγικό αυτό σταθμό κάνουν λόγο για “μεροκάματα του τρόμου” καθώς δεν ξέρουν αν την επόμενη φορά που αποκολληθούν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας, θα πέσουν πάνω σε κάποια αμαξοστοιχία ή ακόμη και πάνω στα ίδια τους τα κεφάλια την ώρα που θα εκτελούν κάποια εργασία.

Έπειτα από την δημοσίευση του ρεπορτάζ που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που δείχνει ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής να έχουν υποχωρήσει με τον οπλισμό να οξειδώνεται εκτεθειμένος όλο και περισσότερο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν διασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητεί να διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία με τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο...

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο εισαγγελέας για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς και...

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχέδιο παραχώρησης σε «επενδυτές» των σιδηροδρομικών σταθμών Λάρισας, Πλαταμώνα και Κατάκολου

Στην έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης τριών σημαντικών ακινήτων της σιδηροδρομικής περιουσίας...

Δίκη για Τέμπη: Απόρριψη των αιτημάτων αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναβολή της δίκης...