48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη 2021 των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Date:

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη 2021 των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία
Tα Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), μετά από κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν να προκηρύξουν 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη, αντιδρώντας τόσο στην επίθεση που δέχεται, για μία ακόμη φορά, η Κοινωνική Ασφάλιση όσο και στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με Δελτίο Τύπου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία
Το Δελτίο Τύπου της ΣΕΑ:
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.

Θεωρούμε αυτόν τον αγώνα δικό μας, συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές της Κυβέρνησης που έχουν βάλει πλώρη για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, παραδίδοντάς την, ως επενδυτικό προϊόν στα νύχια των αρπακτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στα κοράκια του κέρδους.
Εμείς οι συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια ζούμε τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, ξέρουμε πολύ καλά τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης.
Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι για τις θανατηφόρες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, της 13ης – 14ης σύνταξης, των κοινωνικών θεραπευτικών παροχών, για την αφαίμαξη και τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, για τις δραματικές περικοπές στα φάρμακα, στην υγεία, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεών μας ευθύνονται οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και όχι οι λεγόμενοι κατά την κυβέρνηση «γραφειοκράτες» υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Οι εντολές είναι άνωθεν,,,,
Όλα αυτά λέγονται για αντιπερισπασμό μπροστά στον στόχο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να επιστρατεύει ως προκάλυμμα, τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στηρίζουμε τα αιτήματά τους όπως αυτά αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, που είναι και δικά μας αιτήματα. Διεκδικούμε ό,τι αδίκως μας έχει αφαιρεθεί σε όλα μας τα δικαιώματα, που τα έχουμε πληρώσει με τον κόπο και το αίμα μιας ζωής και δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν δανειστή. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα των περιορισμών λόγω της πανδημίας, γιατί πολύ καλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...