Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας

Date:

Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων διεκδικώντας μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές
Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, Τετάρτη 7 Απρίλη, με πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ. Ήδη σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, όπως το Σωματείο «Ευαγγελισμού», που καλεί στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ, το Σωματείο «Γεννηματά» με κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης, κ.ά. Τις αγωνιστικές του παρεμβάσεις κλιμακώνει και το Σωματείο του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ενάντια στη μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά Covid, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση. Στον «Άγιο Σάββα» θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου, Κ. Καταραχιά, ενώ η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, και την Τετάρτη διεκδικούν:

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.).
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).
  • Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

Το ΔΣ της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που είναι και αγώνας δικός μας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΔΕΣΚ-Σ: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη

Ανακοίνωση για την απεργία της 17ης Απριλίου, εξέδωσε η...

Tύρναβος: Μαθητές φύτεψαν 57 ελιές για τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και οι...

Η πρώτη ζωγραφική απεικόνιση που έχει σιδηροδρομικό ενδιαφέρον

Η πρώτη ζωγραφική απεικόνιση που έχει σιδηροδρομικό ενδιαφέρον του Παναγιώτη...