Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας

Date:

Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων διεκδικώντας μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές
Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, Τετάρτη 7 Απρίλη, με πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 4 μ.μ. Ήδη σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, όπως το Σωματείο «Ευαγγελισμού», που καλεί στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ, το Σωματείο «Γεννηματά» με κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης, κ.ά. Τις αγωνιστικές του παρεμβάσεις κλιμακώνει και το Σωματείο του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ενάντια στη μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά Covid, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση. Στον «Άγιο Σάββα» θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου, Κ. Καταραχιά, ενώ η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, και την Τετάρτη διεκδικούν:

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.).
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).
  • Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

Το ΔΣ της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που είναι και αγώνας δικός μας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο...

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο εισαγγελέας για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς και...

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχέδιο παραχώρησης σε «επενδυτές» των σιδηροδρομικών σταθμών Λάρισας, Πλαταμώνα και Κατάκολου

Στην έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης τριών σημαντικών ακινήτων της σιδηροδρομικής περιουσίας...

Δίκη για Τέμπη: Απόρριψη των αιτημάτων αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναβολή της δίκης...