Τέμπη: Σήμερα παραστάσεις μνήμης σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για τις 40 μέρες από την τραγωδία

Date:

Παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σήμερα Δευτέρα 10 Απρίλη στις 7.30 μ.μ., στο σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στον σταθμό του προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του:

«Από εκείνη την ημέρα και για αρκετές ακόμα, εκατομμύρια εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισαν τους δρόμους και συμμετείχαν σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, που κυριολεκτικά, συγκλόνισαν. Η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή ξεχείλισε, με σύνθημα ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το στόμα του λαού μας δεν έμεινε κλειστό όπως ήθελε, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι είπαν πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Σε όλους αυτούς, ο λαός γύρισε την πλάτη και όρθωσε ανάστημα προβάλλοντας το πραγματικό δίλημμα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Ο δικαιολογημένος θυμός να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία της ζωής και του λαού, για να μη συνεχίζουν οι χώροι δουλειάς να είναι απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, για να μην κυκλοφορούμε με λεωφορεία χρέπια, με τρένα που “πάνε και όπου βγει”, με πλοία σαπάκια, σε γέφυρες που είναι 40 χρόνια ασυντήρητες, για να μην πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία στα οποία δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος για πολλές δεκαετίες.

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα και ζητάμε να πληρώσουν οι ένοχοι, δηλαδή το κράτος τους, όσα κόμματα κυβέρνησαν και στήριξαν αυτήν την πολιτική, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών συνεχίζοντας τον αγώνα».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Παρακολουθούσαν «κατά προσέγγιση» τα τρένα με σύστημα εντοπισμού για μηχανάκια!

Μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι η συζήτηση περί...

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...