Τέμπη: Σήμερα παραστάσεις μνήμης σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για τις 40 μέρες από την τραγωδία

Date:

Παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σήμερα Δευτέρα 10 Απρίλη στις 7.30 μ.μ., στο σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στον σταθμό του προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του:

«Από εκείνη την ημέρα και για αρκετές ακόμα, εκατομμύρια εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισαν τους δρόμους και συμμετείχαν σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, που κυριολεκτικά, συγκλόνισαν. Η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή ξεχείλισε, με σύνθημα ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το στόμα του λαού μας δεν έμεινε κλειστό όπως ήθελε, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι είπαν πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Σε όλους αυτούς, ο λαός γύρισε την πλάτη και όρθωσε ανάστημα προβάλλοντας το πραγματικό δίλημμα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Ο δικαιολογημένος θυμός να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία της ζωής και του λαού, για να μη συνεχίζουν οι χώροι δουλειάς να είναι απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, για να μην κυκλοφορούμε με λεωφορεία χρέπια, με τρένα που “πάνε και όπου βγει”, με πλοία σαπάκια, σε γέφυρες που είναι 40 χρόνια ασυντήρητες, για να μην πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία στα οποία δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος για πολλές δεκαετίες.

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα και ζητάμε να πληρώσουν οι ένοχοι, δηλαδή το κράτος τους, όσα κόμματα κυβέρνησαν και στήριξαν αυτήν την πολιτική, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών συνεχίζοντας τον αγώνα».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...