Εργάτης πέθανε εν ώρα εργασίας

Date:

Ακόμα ένας εργάτης πέθανε εν ώρα εργασίας και συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), στην Αθήνα.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εργαζόμενου εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά σημειώνοντας ότι «το νέο τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα των δεκάδων εργατών και εργατριών που έχουν χάσει την ζωή τους».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Επιβεβαιώνεται αυτό που έχουμε καταγγείλει και που στις 8 και 16 Μαρτίου απεργήσαμε μαζικά με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη και που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, για τα κέρδη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ζωές μας! Τα κέρδη τους. Δεν θα γίνουμε και εμείς Τέμπη!

Η Ομοσπονδία μας εκτιμά ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ένα σοβαρό εργατικό δυστύχημα λόγω τεράστιων ελλείψεων στα μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας.

Η ένταση της δουλειάς για να βγει η παραγωγή της μεγαλοεργοδοσίας έχει χτυπήσει κόκκινο στα εργοστάσια της EMFI –ΦΑΓΕ – ELBISCO –KANAKI- ΜΙΜΙΚΟ αναγκάζοντας αρκετούς συναδέλφους να αποχωρούν οι ίδιοι από την δουλειά τους καθώς είτε δεν μπορούν να αντέξουν αυτούς τους ρυθμούς, είτε φεύγουν για να προστατέψουν την υγεία και ζωή τους. Η εργασία επιβαρύνεται ιδιαίτερα και λόγω ελλιπούς συντήρησης ακόμη και σε καινούρια μηχανήματα καθώς η αγορά τους επιδοτείτε αλλά η συντήρηση όχι.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία στις επιχειρήσεις Φιλίππου να συντονίσουμε την δράση μας ώστε να μπει τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας, της οποίας η πολιτική της εγκληματεί σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων».

«Κέρδη βαμμένα στων εργατών το αίμα. Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας» τονίζει η Ομοσπονδία και απαιτεί:

Απαιτεί:

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να στελεχώσουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα τμήματα.
  • Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες εργαζομένους εδώ και χρόνια.
  • Να υπογραφούν Επιχειρησιακές ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη συντήρηση όλων των μηχανημάτων και να εξασφαλίζεται η ορθή τους λειτουργία.
  • Να γίνουν έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) για την καταπάτηση των ωραρίων, αδειών, κ.α.
  • Να διενεργηθούν έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, κλπ) για την καταλληλόλητα των εγκαταστάσεων και την στατικότητα των κτηρίων.
  • Να αναλάβει το κόστος η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εκπαιδεύσει το προσωπικό ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού ή κάποιας απώλειας χημικών ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται στην λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής.
  • Να συνεδριάσουν με ευθύνη της εργοδοσίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι επιτροπές των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας (Ε.Υ.Α)

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει και το Σωματείο Εργαζομένων στην EMFI.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Το...

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις...

Ιταλία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Καλαβρία – Δυο νεκροί

Τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο Thurio το βράδυ της Τρίτης,...