Έζησε την τραγωδία στα Τέμπη και ξαναπήρε το τρένο της γραμμής

Date:

Ο Γιώργος Καπιοτέλης επέβαινε στο μοιραίο τρένο των Τεμπών. Ήταν στο έκτο βαγόνι με προορισμό το Άγιο Όρος, καθώς εργάζεται ως μαραγκός σε μοναστήρι. Ο Γ. Καπιοτέλης περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν της σύγκρουσης όταν εκείνος βοήθησε να σωθούν ζωές, λέει ότι έκανε 15 μέρες μετά το δυστύχημα να κοιμηθεί και προκαλεί ανατριχίλα λέγοντας ότι ξαναμπήκε στο ίδιο τρένο μετά την τραγωδία.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω. Ήθελα πρώτα να το καλλιεργήσω και να το δεχτώ εγώ μέσα μου. Επιστρέφοντας πήρα το ίδιο τρένο. Δεν αισθάνθηκα φόβο. Η ζωή συνεχίζεται. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό στις αρχές μπορεί να μην το έκανα», είπε μιλώντας σε εκπομπή του STAR.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και συγκινεί λέγοντας ότι το μόνο που σκεφτόταν από τη στιγμή που ήταν καλά, ήταν να βοηθήσει.

«Από τη στιγμή που ήμουν καλά ήθελα να βοηθήσω. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, όπως ο Άγγελος. Ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν πρώτα τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν από το πέμπτο και έκτο βαγόνι. Μετά πήγαμε στο τρίτο που ήταν αναποδογυρισμένο. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν είχε καθόλου φως. Μπήκα εγώ μέσα, έφεξε ο Άγγελος. Βρήκαμε τρία άτομα. Μας είπαν ότι ήταν δύο ζωντανοί και μια νεκρή κοπέλα. Καλέσαμε βοήθεια. Και εκεί που είχα μείνει μόνος μου με τα παιδιά, ακούσαμε μια φωνή που έλεγε «Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησε με» και ήταν τελείως χαμηλά, κάτω από το βαγόνι» συγκλονίζει.

Οι μέρες μετά το δυστύχημα ήταν δύσκολες, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι επί 15 ημέρες δεν κατάφερε να κοιμηθεί. «Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν το λες ατύχημα, το λες ανευθυνότητα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...