Θεσσαλία: Στους 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Date:

Στα 15 έφθασαν τα θύματα από την κακοκαιρία και την ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία και πρόληψη.

Η 15η σορός εντοπίστηκε από το Λιμενικό στον Παγασητικό Κόλπο, την Κυριακή το μεσημέρι, και ανήκει σε έναν 42χρονο που αγνοούνταν από τις 5 Σεπτεμβρίου στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, σύμφωνα με την ertnews.gr

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τον εντοπισμό, σήμερα το πρωί, 56χρονου ο οποίος ήταν στη λίστα των αγνοουμένων που έδωσε χτες η κυβέρνηση βρέθηκαν οι σοροί άλλων δυο ανθρώπων στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «πρόκειται για τις σορούς ενός άνδρα και μιας ηλικιωμένης που ανασύρθηκαν από οικία στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας και αναγνωρίστηκαν ως ο 65χρονος και η 88χρονη που αγνοούνταν. Πρόκειται για μάνα και γιο που ήταν στη λίστα των αγνοουμένων».

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται. Η στάθμη του Πηνειού -πολύ πάνω από το όριο του συναγερμού- απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές. Χθες εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις πολλών οικισμών. Χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά. Βουτηγμένες στα λασπόνερα παραμένουν συνοικίες της Λάρισας.

Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών και καλλιεργειών στον θεσσαλικό κάμπο ενώ στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης Στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα. Κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στον Παλαμά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές. Το νερό έχει υποχωρήσει αν και υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα σημεία. Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...