Υπογραφή Σύμβασης για επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Δυτική Αττική

Date:

Στην υπογραφή Σύμβασης για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Δυτική Αττική προχώρησαν σήμερα η Διοίκηση του ΟΣΕ με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, στο πλαίσιο αναβάθμισης των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας.

Την Σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, κ. Ντίνος Μπενρουμπής. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 95.742.101,92 € χωρίς ΦΠΑ, με εκτίμηση αναθεώρησης 5.331.885,23 € και διάρκεια υλοποίησης τους 24 μήνες.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής μεταξύ ΟΣΕ και ΜΕΤΚΑ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εργαζόμαστε με ρεαλιστικό σχέδιο, μεθοδικότητα και επιμονή, ώστε να κατασκευάζουμε νέα έργα και να εκσυγχρονίζουμε τα υφιστάμενα.

Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ και της εταιρίας ΜΕΤΚΑ, δρομολογούμε την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Άνω Λιόσια – Νέος Σ.Σ. Μεγάρων – Π.Σ. Μεγάρων.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου κλάδου προαστιακού σιδηρόδρομου από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα, εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο.

Επίσης, η νέα γραμμή θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στόχος μας είναι, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να προωθούμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και να μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, ανέφερε: «Το σιδηροδρομικό έργο κατασκευής του Δυτικού Προαστιακού Αττικής που θα συνδέσει τα Λιόσια με τα Μέγαρα, αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά και στρατηγικά έργα του ελληνικού σιδηροδρόμου. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) του οποίου η δημοπράτηση ολοκληρώθηκε εντός του 2023, όπως είχε προγραμματιστεί».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...