ΚΚΕ: Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του «Οδοντωτού»

Date:

«Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του “Οδοντωτού”» απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωση-σχόλιό που εξέδωσε με αφορμή τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στην οδό Πούντας-Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του «Οδοντωτού» Διακοφτό-Καλάβρυτα, με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό 90 επιβατών.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:

«Σήμερα, 90 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο δρομολόγιο του “Οδοντωτού” Διακοφτό-Καλαβρύτα, στις “συμπληγάδες πέτρες” των ανύπαρκτων μέτρων συντήρησης και των διαπιστευμένων και χιλιοειπωμένων ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας. Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαιώνεται με επικίνδυνο τρόπο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας.

Σε μία περιοχή, όπου κυβέρνηση και περιφέρεια δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική ανάπτυξη, τα αναγκαία έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων, είναι ανύπαρκτα και μπαίνουν στο ζύγι “κόστους-οφέλους”.

Απαιτούμε άμεσα από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να πάρουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία του “Οδοντωτού” για το δρομολόγιο Διακοφτό-Καλάβρυτα με ασφάλεια για τους επιβάτες και το προσωπικό που εργάζονται σε αυτό.

Καλούμε τον λαό, του εργαζόμενους της περιοχής μας, μπροστά και στην απεργία της Τετάρτης 28 Φλεβάρη να διεκδικήσουν μέτρα για την προστασία της ζωής μας, κόντρα στη λογική του “πάμε κι όπου βγει”, κόντρα στην πολιτική που έχει τσακίσει τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Όλοι στους δρόμους, όλοι στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...